Uke 4

75
Plasser på Norsk Innovasjonsindeks. 2017-tallene ble publisert den 18/1, og listen utarbeides av NHH og rangerer de mest innovative norske bedirftene,. Er din bedrift der? Burde den vært der? Dine konkurrenter? Noe å lære? Eller er det bare tull, hele greia? Oslo Taxi, Bergen Taxi og Norgestaxi er alle på listen…

1/705 600 000 sekund
Facebook har funnet opp en ny tidsenhet, “flick”. Amerikanerne tvilholder på det som i det sarkastiske hjørnet av internett omtales som “freedom units”  og nå får de enda en i samlingen. Men i motsetning til tommer, pund, fot og andre ting som ikke kan deles på ti er det nettopp det som er så fint med “flicks” – nummeret gjør at vi får masse fine heltall når digitale standarder skal snakke sammen. Detaljene og hvorfor det er viktig kan du lese om her.

149 milliarder
Hørt om Tencent? Du vet, den sosiale medier-plattformen som er verdt 149 milliarder mer enn Facebook? Ikke så rart, kanskje. Den er stort sett til stede i Kina. I stillhet overtok de ledertrøya fra Facebook som det høyest verdsatte sosiale mediet på børs. Passeringen skjedde da Mark Zuckerberg annonserte strategiendringen om å fokusere mer på privat, og mindre på kommersielt innhold i nyhetsfeeden.

Andre gang
NewCo Shift Forum avholdes i San Francisco 26.2 – 28.2, og det er mulig denne konferansen er mer spennende enn den som kjøres i Davos i disse dager; for her er det mye mindre forhåpninger og mye mer problematisering.

Ti
Gründerselskaper som Statoil, Kongsberg, og McKinsey håper å finne til å være med på Techstars Energy Accelerator-programmet, som starter til høsten. Etter oljen kommer annen energiteknologi, er tanken bak dette. Søker du, nevn oss!

4
Norges ranking i INSEADs “talent competitive countries”, opp fra tiende plass i fjor. Rankingen legger særlig vekt på kompetansemangfold, og Norge tjener godt på at kvinner er så aktive. Men her gjelder også “kognitivt mangfold”, og det kan være vi er litt for konforme.

Ukens lange

66
Er Ark Invests rapport “Big Ideas 2018”. Det vil sannsynligvis ikke bli ofte vi anbefaler en 66 sider lang rapport på idé-nivå, men akkurat denne er verdt tiden din. Den gir deg en grunnleggende innføring i ting som CRISPR, trenger å lære forskjellen på AI og deep learning, vil vite litt mer om kryptovaluta eller 3D-printing (hvorfor snakkes det ikke mer om 3D-printing, forresten?). Forbli nysgjerrig, dig.oecons!

92%
Veksten i “alternativ banktjenester” i følge Christoffer Hernæs, i en lang artikkel om “open banking”, der PSD2 er et vesentlig innslag. Vi nevnte i forrige nyhetsbrev at også Rune Bjerke ser store endringer fremover i bransjen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s